Så här fungerar värmesystemet

Vi får många frågor nu när det börjar bli lite kallare ute. Vid snabba väderomslag under höst och vinter, då det är varmt på dagarna och kallare på nätterna, hinner inte alltid fastighetens värmesystem med att ställa om till att producera mer värme. Det kan därför upplevas som kallare i din bostad. Det är helt normalt och du löser det enklast med att ta på en extra tröja eller ett par tofflor under den perioden.

Tips för bättre komfort vid spaltventilerna

Om du vill ha en skönare känsla i närheten av spaltventilerna, kan du vända på dem. Gör så här: skruva lös dem och vänd dem upp och ner. (Den sidan som varit upp mot taget vänder du ner mot golvet). Då tar luften vägen upp mot taket och värms upp lite innan den ”faller” ner i rummet. Spaltventiler är de långsmala ventiler som sitter ovanför fönstren, där frisk luft tas in.

Du kan läsa mer om temperatur på värmeelement och hur systemet fungerar på sidan om El, värme och vatten.

Läs mer om värmesystemet här på sidan om El, värme och vatten.

Hör av dig till styrelsen med dina frågor

Viktigt är att inte göra felanmälan till Riksbyggen. Om du har tankar och funderingar om värmesystemet, vänd dig till styrelsen. Då kan vi göra en mätning i din bostad. Hör av dig på e-post till info@vetterslund.se eller kom till expeditionen på expeditionstid.