Våra gemensamma utrymmen


Bastu

Föreningen har en bastu i Vetterslundsgatan 86. För att få tillgång till bastun måste du lösa ett medlemskap för gym och bastu som kostar 200 kronor per år. Dessutom måste du kvittera ut en bokningsbricka som kostar 100 kronor. Det gör du på Expeditionen. Vi kan ta emot kontant betalning på expeditionen eller via Swish 123 357 04 54.

Du bokar din bastutid med bokningsbricka på en av två bokningstavlor som sitter uppsatta utanför bastun och utanför expeditionen. Efter varje bastupass ansvarar du själv för städningen.

För mer information kom till Expeditionen på expeditionstid.


Tvättstugor

Det finns en tvättstuga på varje gård. Tider bokas genom att med nyckellåsen markera önskad tid på en bokningstavla som finns utanför tvättstugan. Nyckellåsen kan du också använda till att låsa dörrarna med när du tvättar. Respektera de bokade tiderna. Tillåtna tvättider är 07:00 – 21:00 måndag till lördag, och 09:00 – 21.00 på söndagar. Tiderna finns också anslagna i tvättstugan. Tvättmaskin för mattor finns i Vetterslundsgatan 14 och 56. Bygelbehå får inte tvättas fritt i maskinerna eftersom de kan skada maskinerna.

Specifika tider som går att boka är som följer:

Måndag – Lördag

 • 07:00 – 11:00
 • 11:00 – 14:00
 • 14:00 – 17:00
 • 17:00 – 21:00

Söndag

 • 09:00 – 11:00
 • 11:00 – 14:00
 • 14:00 – 17:00
 • 17:00 – 21:00

Din lägenhetsnyckel går till tvättstugan. Varje lägenhet har två bokningslås till bokningstavlan med tillhörande nycklar. Dessa ska överlämnas till köparen av säljaren. Om ni saknar bokningslås eller tvättstugenyckel kan ni köpa dem för 275 kr/st på expeditionen. Information om expeditionens öppettider hittar du här.

Tvättstugan ska städas innan ni lämnar den efter avslutad tvättid. Detta innebär:

 • Torka av maskiner och bänkar.
 • Golven ska sopas eller moppas rent.
 • Ta bort ludd i torktumlare.
 • Rengör tvättmedelsfacken i maskinerna. Kvarliggande tvättmedel orsakar mögel och det kan orsaka stora problem för allergiker.
 • Överdosera inte tvättmedlet. Tänk på att vi har mjukt vatten i Västerås.
 • Färgmedel får inte användas i tvättmaskinerna.
 • Gamla tvättmedelspaket och dylikt får inte lämnas i tvättstugorna utan skall lämnas i miljöbodarna.
 • Bygel-BH får inte tvättas fritt i maskinerna.

När du är klar med ditt tvättpass ska bokningslåset tas bort. Du kan antingen sätta det på ”parkeringsraden” som finns unders på bokningstavlan eller flytta den till ett nytt pass.

Observera att enbart boende i föreningen får tvätta i våra tvättstugor. Av den anledningen är det viktigt att du stänger dörrar till tvättstugan och källaren så att obehöriga inte kan ta sig in.


Gym

Föreningen har ett gym som finns i Vetterslundsgatan 74. För att få tillgång till bastun måste du lösa ett medlemskap för gym och bastu som kostar 200 kronor per år. Dessutom måste du kvittera ut en bokningsbricka som kostar 100 kronor. Det gör du på Expeditionen. Vi kan ta emot kontant betalning på expeditionen eller via Swish 123 357 04 54. Gymmet behöver inte bokas i förväg.

För mer information kom till Expeditionen på expeditionstid.


Hobbyrum

På vissa av våra gårdar finns hobbyrum där det är möjligt att få snickra eller måla med egen utrustning.
Dessa är för tillfället stängda efter misskötsel.
Kontakta gårdsråd eller gårdsvärd för mer information.


Gästlägenheter

Vi har tre stycken gästlägenheter på området. De ligger på Vetterslundsgatan 8, 36 och 46. Ibland är någon eller några av dessa lägenheter upptagna under perioder. Till exempel när det är någon typ av byggnadsarbeten i föreningen.

I varje gästlägenhet finns 4 bäddar, toalett och dusch samt ett litet pentry. I pentryt finns viss köksutrustning.

Det är bara i Vetterslundsgatan 8 som det är tillåtet att ha husdjur. Du får alltså inte ha husdjur i 36:an och 46:an. Vi ber dig respektera det och tänka på människor som är allergiska.

För att få tillgång till gästlägenheterna måste du kvittera ut en bokningsbricka som kostar 100 kronor. Du bokar din gästlägenhet på bokningstavlan utanför expeditionen i Vetterslundsgatan 62. Varje bokningspass startar ena dagen 12.00 och slutar 11.59 dagen efter. Vi denna tidpunkt måste lägenheten vara städad och klar eftersom du inte kommer in i lägenheten då klockan passerat 11.59.

Kostnaden är 200 kronor per dygn och det är du som bokar som är ansvarig för att lokalen är städad vid hyrestidens slut. Om lägenheten inte är städad får du betala den faktiska städkostnaden som blir om vi behöver anlita en städfirma att städa efter dig.

Observera. Lägenheterna är enbart till för dina tillfälliga gäster. Ingen andrahandsuthyrning är tillåten av våra gästlägenheter. Missbrukas bokning av dessa gästlägenheter kan du förlora rätten till att hyra dem överhuvud taget.


Källare och källarförråd

Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Nyckeln till detta ska säljaren lämna över till köparen. I källargången är det absolut förbjudet att ställa saker. Det är bland annat av brandsäkerhetsskäl.


Matkällare

På varje gård finns ett begränsat antal matkällare. Regeln ”först till kvarn”- gäller. En lista över matkällarna finns uppsatt, där framgår vilka som är lediga. Finns något ledigt är det bara att skriva upp sig med namn och objektnummer (numret som finns anslaget på dörrkarmen runt lägenhetsdörren).


Uthyrningsförråd

Det kan finnas extra förråd av olika storlek att hyra. De flesta uthyrningsförråd är cirka 3-6 kvadratmeter stora. För att ställa dig i kö vänder du dig till Expeditionen.

För mer information kom till Expeditionen på expeditionstid.