Ny belysning och termostater sparar energi

I november börjar Mälarenergi att göra underhållsarbeten i föreningen. De ska byta ut termostater och insatsventiler på våra värmeelement samt belysning i trapphus och på parkeringar. Det här sparar energi och därmed pengar åt föreningen.

Arbetet beräknas starta vecka 46 och sker på dagtid och främst tisdagar till torsdagar.

När det gäller arbete i våra lägenheter får vi en avisering cirka en vecka i förväg. Där står vilken dag de kommer till din lägenhet.

Preliminär tidplan

  • Arbetet med belysning i trapphus och på parkeringar beräknas börja vecka 46.
  • Förarbete i undercentraler vecka 47-48.
  • Byte av termostater och insatsventiler i lägenheter, trapphus, källare med flera ungefär vecka 48-49 och framåt.

Observera att tidplanen är både preliminär och flexibel. Arbetena kan starta både tidigare och senare.

Arbetet pågår till och med vecka 50 sedan blir det uppehåll under jul- och nyårshelgen. Arbetet fortsätter igen så snart vädret tillåter. Det vill säga när det är runt noll grader utomhus.

Så här påverkas vi

Det är först när Mälarenergi ska göra förarbete i våra undercentraler som vi blir påverkade. Det startar på Vetterslundsgatan 40 och går sedan vidare till Vetterslundsgatan 30. Avisering kommer att göras ungefär en vecka innan arbetet startar.

Beroende på hur snabbt arbetet i undercentralerna går, startar sedan installation av termostater och insatsventiler på våra värmeelement. (Så kallade radiatorer). En avisering kommer cirka en vecka före. Där står vilken dag de kommer till din lägenhet.

Mindre avbrott och avstängningar på under 2 timmer kommer inte att aviseras.