Coronainformation som berör dig

Det är viktigt att vi är rädda om varandra och följer de rekommendationer vi får från myndigheterna. Därför vill vi berätta om lite ändrade rutiner och hur du kan få stöd.

Undvik besök på expeditionen

I stället för att gå till expeditionen på expeditionstid kan du använda e-post för dina ärenden. Du kan också ringa eller lägga ett meddelande i brevlådan så återkommer vi i styrelsen till dig. Tänk på att inte lägga lappar om brådskande ärenden i brevlådan.
(Under vissa perioder är vi tvungna att ha expeditionen helt stängd).
E-post: info@vetterslund.se Telefon: 021-18 33 66.

Information från Riksbyggen

På Riksbyggen följer vi noggrant Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters rekommendationer kring spridningen av coronaviruset. Med omtanke om våra kunder och medarbetare har vi infört följande riktlinjer:

Undvik fysisk kontakt och håll avstånd till andra

Vi är inte på jobbet om vi är sjuka. Alla medarbetare har fått information om åtgärder för att förhindra smittspridning. Du kan känna dig trygg med att våra medarbetare följer myndigheternas riktlinjer.

Begäran till er boende i föreningen:

Om du har coronaliknande symtom, även lindriga (hosta, feber, halsont, smärtor i bröstet och eller andningssvårigheter) ber vi dig vänta med att göra icke akuta felanmälningar till dess att du är frisk igen.
Om du har ett akut ärende hör du självklart av dig, berätta då vid felanmälan att du är sjuk.
Har du ett inplanerat besök från någon av våra medarbetare och är sjuk? Hör då av dig till oss så bokar vi ett nytt tillfälle.
Riksbyggens felanmälan: 0771-860 860.

Se upp för bedragare!

Tyvärr finns det de som vill utnyttja den oro som lätt uppstår vid sjukdomsutbrott. Det har kommit fram att personer i Västerås blivit uppsökta av personer som sagt att de kommer från Västerås stad för att ta prover för coronaviruset. Detta stämmer inte!

Västerås stad uppsöker INTE äldre personer i deras hem för att informera om coronaviruset eller ta prover.

Det är förmodligen bedragare som vill lura äldre. Om Västerås stad kommer att göra besök för att berätta om coronaviruset kommer de att berätta om det i förväg, bland annat på deras hemsida vasteras.se.
Det har också kommit varningar om intrång på e-postadresser som tillhör Västerås kommun, vasteras.se. Om du får en e-post där man uppger sig vara Västerås stad och ber dig trycka på en länk för att få pengar ska du INTE göra detta. Västerås stad skickar inte ut e-post på detta sätt.

Riksbyggens personal har legitimation och kommer aldrig utan att du felanmält något och de tar aldrig betalt vid besök utan de skickar alltid faktura.