Ny rutin för att hyra gästlägenheter

Vi har märkt att våra gästlägenheter i inte alltid används som det är tänkt. Eftersom de missbrukas av vissa användare, är vi tvungna att ändra på hur man bokar dem.

Den nya rutinen planeras börja gälla senare i vår. Då kommer du att boka lägenheterna via expeditionen och skriva ett avtal på en blankett. Vi kommer att göra kontroll av legitimation och mot lägenhetsregister. Avbokning får ske minst en vecka före tänkt hyresdag, enbart via expeditionen. Bokningstavlan kommer att stängas för bokning av gästlägenheter.

Vi i styrelsen återkommer med mer information när det närmar sig.

Arbete med termostater i lägenheterna har börjat

Nu vecka 4 har Mälarenergi och Bergs Rör startat sitt underhållsarbete med att byta ut termostater och insatsventiler på våra värmeelement i lägenheterna. Arbetet startar på gård 3, Vetterslundsgatan 32-36 och går vidare sen till gård 2 och sen gård 1.

Arbetet i lägenheterna pågår mellan klockan 7.30-16.30 tisdagar, onsdagar och torsdagar.

Så här går det till

Ungefär en vecka innan de kommer till din lägenhet får du en avisering som berättar vilken dag de kommer till dig. Arbete som startar under dagen ska göras klart innan entreprenören lämnar lägenheten för dagen.

Det är viktigt att du sätter låset i din ytterdörr i serviceläge den eller de dagar de ska göra arbeten hos dig. (Se bild längre ner på sidan).

Du ska också flytta undan eventuella möbler, så att det går lätt att komma fram och arbeta med värmeelementen.

Så här sätter du låset i serviceläge
Så här sätter du låset i serviceläge

Läs mera på meddelandet som sätts upp i trapphuset när det är dags.

Parkeringstillstånden tillhör lägenheten

Varje bostadsrätt i Brf Vetterslund,Vetterslundsgatan 2-86, får vartannat år parkeringstillstånd av föreningen. Det är ett Boendetillstånd och tre Gästtillstånd. Dessa tillstånd hör till lägenheten och ska vid en försäljning överlämnas av säljaren till köparen. Denna information har lämnats till bostadsrättshavarna i ett informationsblad.

Eftersom det på senare tid genomförts försäljningar i området och inga parkeringstillstånd har överlämnats av säljaren måste vi informera även er mäklare vilka regler som gäller för parkeringstillstånden.

Parkeras bilar utan tillstånd på föreningens parkering är det stor risk för parkeringsböter. Området ronderas av Nokas. 

Om föreningen kan säkerställa att parkeringstillstånden inte kan överlämnas av säljaren kan nya tillstånd utfärdas men då till en kostnad om 200 kronor per styck.

Läs mer om parkeringstillstånd.

Taggar: ,

Expeditionen stängd över jul- och nyårshelgen

Måndagen den 10 december är den sista dagen som expeditionen är öppen före juluppehållet. Den 7 januari 2019 öppnar vi expeditionen igen.

Expeditionens brevlåda töms oregelbundet och e-posten läses i mån av tid.

Behöver du göra en felanmälan, ska du vända dig till Riksbyggens felanmälan. Telefon dygnet runt 0771-86 08 60 eller på deras webbplats https://www.riksbyggen.se/kundtjanst/

Har du problem med dörrlås eller behov av nycklar ska du vända dig till Låscenter på Ängsgärdsgatan 12. Telefon 021-18 00 92. Ta med senaste hyresavin och legitimation, för det måste du visa upp.

Styrelsen önskar en trevlig jul- och nyårshelg!

Motioner till stämman 2019

Nästa års föreningsstämma kommer som vanligt att äga rum i april.

Motioner till stämman ska vara inlämnade till styrelsen senast den sista februari. Lämna dem i expeditionens brevlåda, på Vetterslundsgatan 62.

Det här ska motionen innehålla

  • vad du vill
  • motivation – därför att…
  • och ditt förslag, yrkandet, som det ska tas beslut om.

Kallelse till stämman med datum och tid sätts som vanligt upp på anslagstavlan i trapphuset. Informationen kommer även att finnas med i Vetterslundaren, läggas i brevlådan samt stå här på webbplatsen.

Taggar: , ,

Höjning av avgifter från 1 januari 2019

Föreningens omkostnader beräknas öka med 2 procent för året 2019. Därför har styrelsen tagit beslut om att höja månadsavgiften med 2 procent från och med den 1 januari.

Höjning av avgift för gästlägenheter och gym/bastu

Från 1 januari 2019 höjer vi avgiften för hyra av

  • gästlägenheterna till 200 kronor per lägenhet och dygn samt
  • gym och bastu till 200 kronor per år.

Dessa avgifter kommer på samma faktura som för månadsavgiften, men med en viss fördröjning. 2018 års hyresavgifter för gästlägenheter, gym och bastu kommer att fördelas på hyresavierna i början av 2019.

Läs mer om hur ekonomin fungerar i föreningen.

Ta bort tillägg för bostadsrätt på din hemförsäkring från 2019

Från och med den 1 januari har vår bostadsrättsförening har en gemensam bostadsrättsförsäkring som gäller för alla medlemmar. Det betyder att du inte behöver ha ett tillägg för bostadsrätt i din egen hemförsäkring. Kostnaden för det tillägget ingår då i avgiften för din bostadsrätt.

Läs mer om försäkringar för din bostad här.

Har du frågor, hör gärna av dig till expeditionen.

Här ser du vilka tider expeditionen är öppen.

 

Ny belysning och termostater sparar energi

I november börjar Mälarenergi att göra underhållsarbeten i föreningen. De ska byta ut termostater och insatsventiler på våra värmeelement samt belysning i trapphus och på parkeringar. Det här sparar energi och därmed pengar åt föreningen.

Arbetet beräknas starta vecka 46 och sker på dagtid och främst tisdagar till torsdagar.

När det gäller arbete i våra lägenheter får vi en avisering cirka en vecka i förväg. Där står vilken dag de kommer till din lägenhet.

Preliminär tidplan

  • Arbetet med belysning i trapphus och på parkeringar beräknas börja vecka 46.
  • Förarbete i undercentraler vecka 47-48.
  • Byte av termostater och insatsventiler i lägenheter, trapphus, källare med flera ungefär vecka 48-49 och framåt.

Observera att tidplanen är både preliminär och flexibel. Arbetena kan starta både tidigare och senare.

Arbetet pågår till och med vecka 50 sedan blir det uppehåll under jul- och nyårshelgen. Arbetet fortsätter igen så snart vädret tillåter. Det vill säga när det är runt noll grader utomhus.

Så här påverkas vi

Det är först när Mälarenergi ska göra förarbete i våra undercentraler som vi blir påverkade. Det startar på Vetterslundsgatan 40 och går sedan vidare till Vetterslundsgatan 30. Avisering kommer att göras ungefär en vecka innan arbetet startar.

Beroende på hur snabbt arbetet i undercentralerna går, startar sedan installation av termostater och insatsventiler på våra värmeelement. (Så kallade radiatorer). En avisering kommer cirka en vecka före. Där står vilken dag de kommer till din lägenhet.

Mindre avbrott och avstängningar på under 2 timmer kommer inte att aviseras.

 

Imma på fönstren – bra isolering

Vi ser nu att det då och då bildas imma på våra fönster. Det sker främst på hösten mellan augusti- november. Våra nya fönster är väldigt väl isolerade och då kan det här fenomenet uppstå. Det är kondens som bildas på fönstrets utsida. Kondensen uppstår under den mörka delen av dygnet. Sen försvinner den normalt när solen stiger och värmer luften.

Att kondens bildas är ett tecken på att vi har bra fönster och det är inte skadligt för dem.

Läs mer om hur det går till när kondens bildas på sidan Vanliga frågor.

 

 

Varning – be om id-kort om någon vill komma in i lägenheten

Om en eller flera personer vill komma in i er lägenhet, be alltid om legitimation. Personal från Riksbyggen har alltid ”Riksbyggenkläder” och id-kort.

Bakgrunden är en incident i Riksbyggens hus på Haga. Riksbyggen berättade att boende på Haga i Västerås fått besök av två engelsktalande män. De vill komma in i lägenheten för att kolla om grannens vattenskada spridits sig. Efter besöket krävde de 500 kronor i kontanter. Det är alltså inte personal från Riksbyggen som handlar på det sättet utan någon som vill luras.

 

Top